Mijn naam is Stijntje. Ik houd ervan met mijn handen te werken. En dat doe ik al mijn hele leven. Masseren van mensen is iets heel natuurlijks voor mij. Als jonge studente begon ik als masseuse in een sauna in Amsterdam. Ik had een eigen stijl, oosterse en westerse massage, waarvan ik de oosterse kant het meest intrigerend vond. Vooral het werken met drukpunten. Ze hebben namelijk een dieper effect op je gestel dan alleen op de spieren. Deze techniek kwam ik later in mijn leven weer tegen in de Japanse massagevorm, Shiatsu.

Elk drukpunt heeft een eigen effect op je lichaam en elk lichaam is anders. Ieder persoon is anders met zijn eigen uitdagingen. Daarom is de Shiatsu massage per persoon verschillend. Als Shiatsu masseur kijk je onder andere naar de plekken op het lichaam die het minste energie hebben en daar werk je aan om die weer te laten stromen.

Wat ikzelf zo fijn vind aan Shiatsu is het werken op de grond op een dikke futon mat. En het werken vanuit mijn eigen Hara/buikgebied in plaats van mijn schouders. Ik werk invoelend en stevig, zodat het geen pijn doet, maar juist uitnodigt om dieper los te laten. En terwijl jij je focus houdt op de plekken die gemasseerd worden, zak je tegelijkertijd in een tijdloze staat van zijn. En dat geeft zoveel voldoening. De massage is trouwens gekleed, een T-shirt en een zachte broek zijn het fijnst om aan te hebben.

Ik nodig je uit om het een keer uit te komen proberen, ook als de uitleg abracadabra voor je is. Ik weet zeker dat het een fijne verrassing voor je wordt.


Je kunt mij vinden op mijn website www.bijstijntje.nl. Hier staat ook wanneer en waar ik Shiatsu geef. Ook aan huis een Shiatsu massage ontvangen is een mogelijkheid.

.